висок крвен притисок

Што може да биде причината и решението за твојот висок крвен притисок? Епизода 727 – Каков тип на исхрана и продукти ќе помогнат за регулирање на висок крвен притисок? – прашање поставено од Спасе. Многу е жално што во денешни услови луѓе земаат превентивно апчиња за не се покачи притисокот.Прочитај повеќе

менопауза

Постои ли посебен начин и насоки за исхраната во менопауза Епизода 724 – те молам за твое мислење и препораки за жени во менопауза од храна до вежба? – прашање поставено од Даниела Моите препораки и мислење не се ништо поразлично од тоа што до сега го зборував. Во менопаузатаПрочитај повеќе

колаген за убавина

Колаген за убавина – зошто е се повеќе трендинг продукт? Епизода 723 – дали ќе има резултати доколку се користи колаген за убавина? Гледам дека има поделени мислења. – прашање поставено од @_nkoceva_ Колагенот е многу популарен во моментов. Се’ повеќе има продукти и суплемети кои што можеме да ги користимеПрочитај повеќе

Бременост со вишок килограми

Што да превземеш кога влегуваш во бременост со вишок килограми? Епизода 722 – дали може да ми дадеш мислење за влез во бременост со вишок килограми? Исфрлив секаква процесирана храна, зголемив на овошје и зеленчук, риба и посно месо. Во моментов кај мене постои страв од прекумерно слабеење и појаваПрочитај повеќе

вежбање после царски

Кога е најдобро време да почнеш со вежбање после царски? Епизода 721 – пред шест месеци се породив, па дали овој период е доволен за да можам да почнам со вежбање после царски? – прашање поставено од Валентина. Валентина, ова прашање најмалку знаев да ти го одговорам. Тотално ми еПрочитај повеќе

инсулин

Кој повеќе провоцира инсулин – протеини, јаглехидрати и масти Епизода 720 – дали можеш да ми кажеш мислење за реакција на инсулин при внес на протеинот во телото, наспроти јаглехидрати и масти? – прашање поставено од Бојан Мислењето мое никогаш нема да биде истресено од ракав. Јас имав некакви знаењаПрочитај повеќе

гасови од протеин

Што ги предизвикува и како да намалиш гасови од протеин Епизода 719 – Дали висока протеинска исхрана предизвикува гасови? Ако да дали има превентива за нив? – прашање поставено од Никола. Никола, точно е дека предизвикува затоа што на протеините им треба многу повеќе време за обработка. На пример, заПрочитај повеќе

Повторувања или тежини

Што е поважно кога правам вежби за раце – повторувања или тежини? Епизода 718 (Повторувања или тежини) – Дали е ист ефектот доколку правам повеќе вежби со помалку повторувања или помалку вежби со повеќе повторувања? Имено за рамо правев 2 вежби по 50 повторувања, а сега ги заменив со 4Прочитај повеќе

јо-јо ефект

Како да препознаеш потенцијал за јо-јо ефект? Епизода 717 – има ли јо-јо ефект после план од  нутриционист, и дали воопшто да се обратам кај него? – прашање поставено од Сања. Не знам како точно да ти одговорам точно на ова прашање. Прва работа, прашањето дали да се обратам кајПрочитај повеќе

постам

Постам и не сакам да ја изгувам мускулнат маса – што е правилно? Епизода 716 – Што би препорачал како исхрана за мускулна маса во овој период кога постам? – прашање поставено од Виктор. Доколку постиш и вежбаш, тоа е најдобро време за да се обратиш на портали и заеднициПрочитај повеќе