Herbalifeline max

Herbalifeline Max  – додаток во исхраната богат со омега-3

Herbalifeline Max ги содржи есенцијалните масни киселини EPA и DHA, што придонесуваат за нормална срцева функција, како и за одржување нормален крвен притисок и нормално ниво триглицериди во крвта. DHA придонесува и за одржување нормална мозочна функција и нормален вид.

ГЛАВНИ ПРИДОБИВКИ

 • 5 придобивки за здравјето
  • EPA и DHA придонесуваат за нормална срцева функција* (1 капсула)
  • DHA придонесува за одржување нормална мозочна функција** (1 капсула)
  • DHA придонесува за одржување нормален вид** (1 капсула)
  • EPA и DHA придонесуваат за одржување нормално ниво триглицериди во крвта*** (4 капсули)
  • EPA и DHA придонесуваат за одржување нормален крвен притисок**** (5 капсули)
 • Маслото од риба потекнува од одржливи извори и е одобрено од страна на „Friend of the Sea“
 • Во устата не останува вкус на риба благодарение на есенцијалните масла од мајчина душичка и нане што ги содржи производот
 • Сите состојки на Herbalifeline® Max се обвиени со вегетаријанска гел-капсула

КАКО МОЖЕ ДА ВИ ПОМОГНЕ?

Истражувања покажуваат дека голем дел од исхраната на западот содржи мали количини омега-3 масни киселини со долг синџир (EPA и DHA) (Simopoulos, 2002, 2011)* и затоа е потребно да се користат додатоци. Нутриционистите советуваат 2-3 пати неделно да се јаде риба за да се постигне препорачаниот внес на омега-3 масни киселини. (AHA, 2012)**.

Ако пиете само по 1 капсула Herbalifeline Max, ќе го достигнете оптималното ниво на DHA и EPA од 250 мг. што треба да се внесуваат секој ден.

* Simopoulos, A. P. (2002). Важноста на соодносот меѓу омега-6 и омега-3 есенцијалните масни киселини [The importance of the ratio of omega-6/omega-3 essential fatty acids].
Biomed Pharmacother, 56(8), 365-379. Simopoulos, A. P. (2011). Важноста на урамнотеженоста меѓу омега-6 и омега-3 масните киселини за здравјето и болестите: еволуциски аспекти на исхраната [Importance of the omega-6/omega-3 balance in health and disease: evolutionary aspects of diet.
World Rev Nutr Diet, 102, 10-21. doi: 10.1159/000327785 ** AHA (2012). Fish 101. from Dallas, TX: American Heart Association

НАЧИН НА УПОТРЕБА

1, 4 или 5 капсули (зависно од придобивките што сакате да ги имате) со вода. Пожелно е капсулите да се пијат со оброк, распределени во текот на целиот ден

*Корисен ефект се постигнува со дневен внес на 250 мг. EPA и DHA.
** Корисен ефект се постигнува со дневен внес на 250 мг. DHA.
*** Корисен ефект се постигнува со дневен внес на 2 гр. EPA и DHA.
**** Корисен ефект се постигнува со дневен внес на 3 гр. EPA и DHA Не треба да се надминува вкупниот дневен внес од 5 гр. EPA и DHA преку додатоци во исхраната.

Нарачајте од Herbalife Член 

Остави коментар

Your email address will not be published.