полиоли - замена за шеќер

Вештачки засладувачи или полиоли – замена за шеќер Епизода 606 – дали полиоли се здрава замена за шеќер? – прашање поставено од @bubeshopova. За оваа тема и прашање успеав да најдам научна студија од Оксворд универзитетот. Овој тип на засладувач – полиолите е утврдено дека се разлкуваат од оние стандардните.Прочитај повеќе