висок крвен притисок

Што може да биде причината и решението за твојот висок крвен притисок? Епизода 727 – Каков тип на исхрана и продукти ќе помогнат за регулирање на висок крвен притисок? – прашање поставено од Спасе. Многу е жално што во денешни услови луѓе земаат превентивно апчиња за не се покачи притисокот.Прочитај повеќе

инсулин

Кој повеќе провоцира инсулин – протеини, јаглехидрати и масти Епизода 720 – дали можеш да ми кажеш мислење за реакција на инсулин при внес на протеинот во телото, наспроти јаглехидрати и масти? – прашање поставено од Бојан Мислењето мое никогаш нема да биде истресено од ракав. Јас имав некакви знаењаПрочитај повеќе

кралството на нутриенти

Кралството на нутриенти, значење и потреби на секој од нив Мојата филозофија и практикување за исхрана е дека секој ден ти е потребно кралството на нутриенти. Добро е секој од нас да има основен начин на исхрана т.е. дом кој ќе се базира на урамнотежена исхрана, редовна физичка активност, хидрацијаПрочитај повеќе

омега масти

Дали и каков суплемент од омега масти ти треба Пред некој ден добив инспирација да позборувам повеќе за омега масти и за нивната важност и употреба. Инспирацијата беше благодарение на еден разговор со моја драга личност. Имено, разговорот започна со тоа што мој стар и драг пријател од Велес миПрочитај повеќе

вода и целулит

Вода и целулит – дали пиењето повеќе вода ќе ти помогне За вода и целулит не сум зборувал еднаш. Целулитот ако не се лажам беше опфатен минатата или пред минатата недела. Зборував на темата целулит, односно дали може да го снема за секогаш и што може да му влијае заПрочитај повеќе

5 килограми помалку

Чекори до 5 килограми помалку во еден месец Епизода 620 – како до 5 килограми помалку за еден месец? – прашање поставено од @kiko777 и @ivan94skopje Нема формула, нема точно зададен редослед на настани ниту вежби што ќе го гарантираат тоа. Тоа константно го зборувам и ќе го зборувам. ИПрочитај повеќе

салото околу стомак

Како да го снема тоа салото околу стомак Дури и ако си сменил/а исхрана и си физички активен/а, многу е фрустрирачки кога тоа салото околу стомак никако не сака да си оди. Имам 3 совети јас доколку си заглавен/а и ти во овој круг. Но, прво да го разрешиме митотПрочитај повеќе

трајно отстранување на целулит

Постои ли начин за трајно отстранување на целулит Епизода 618 – дали постои трајно отстранување на целулит? – прашање поставено од @krsteva.tamara Целосно ќе исчезне доколку целосно и трајно практукуваш навики кои што ќе ти помогнат во тоа. И не само во тоа, затоа што не постојат конкретни навики заПрочитај повеќе

Сите типови на масти

Кои се сите типови на масти и за што ми се потребни Епизода 614 – што се заситени, полинезаситени, транс и сите останати типови на масти? – прашање поставено од @capone007 Не верувам дека овде ќе успеам да влезам во детали, но ќе се обидам наједноставно и просто да разберешПрочитај повеќе

Колку масти на ден

Какви видови и колку масти на ден ти се потребни Има многу прашања кои ми е тешко да ги одговорам исто како и прашањето “колку масти на ден ми требаат”. Но, неделава повторно бев потсетен дека треба повеќе да зборувам за ова. И, решив да дадам еден опширен одговор тука.Прочитај повеќе