глукагон

Глукагон – другар му на инсулин Епизода 683 – дали би можеле да позборувате за хормонот  глукагон, неговото влијание врз човечкиот организам? Ме интересира и користењето на истиот како медијација за превенција на човечки заболувања? – прашње поставено од @bojan_s_13 Глукагонот е комплементарниот хормон на инсулинот. Повторно доаѓа од панкреасот,Прочитај повеќе

нарушен естроген

Како да се справиш со нарушен естроген поради диети или голем калориски дефицит Епизода 679 – Како на природен начин да се среди нарушен естроген кој е намелен после 3 месеци калориси дефицит? – прашање поставено од @_cooking.k Многу едноставно. Најчесто екстремниот калориски дефицит знае да направи вакви проблеми. ЈасПрочитај повеќе

храна што нарушува хормони

Која е таа здрава храна што нарушува хормони Епизода 624 – Постојат ли продукти и храна што нарушува хормони?  – прашање поставено од Дарко Ова е голема и сензитивна тема. Се обидов да најдам нешто по научни студии и има некои работи кои што ми правеа логика, но и некоиПрочитај повеќе

пилешко месо кај жени

Стравовите и митовите за пилешко месо кај жени Епизода 617 – дали е вистина дека исхраната со многу пилешко месо кај жени може да предизвика проблеми? – прашање поставено од @frosjovanovska Ако разговараме за тоа дали количински жените треба да јадат помалку од мажите, тогаш да. Едноставно жените самите поПрочитај повеќе