алтернатива на шеќер

Засладувачи и продукти како алтернатива на шеќер Епизода 689 – кое е твоето мислење за алтернатива на шеќер и производи кои што денес ги гледаме засладени со стевиа или некакви други засладувачи? – прашање поставено од @trpchevski Горан, има два аспекти на тоа како јас ги гледам алтернативите. Би требалоПрочитај повеќе

овојше како замена

Овошје како замена за благо – ќе ти ги реши ли кризите? Епзода 687 – дали овошје како замена за благо е во ред? – прашање поставено од @brigittepavlovski Ако гледаме од перспектива дека овошјето носи природни шеќери, дека носи растителни влакна витамини / минерали, тогаш е во ред. Но,Прочитај повеќе

благо и шеќер

3 чекори до помалку благо и шеќер Епизода 686 –  дали е во ред да се лишувам од благо и шеќер? Константно ми се појавува причина да се разубедам и да пробам. Како да постапам за да не го правам тоа – прашање поставено од Фросина. Mногу луѓе се соочуваатПрочитај повеќе

замена за благо

Која е најдобра замена за благо Епизода 668 – Која намирница е добра замена за благо , јачменов слад , мед или слад од урма? – прашање поставено од @ole.ole82 За замена за благо и за вештачки засладувачи имам зборувано. Баш интересно што ме праша токму за овие три продукти.Прочитај повеќе

вештачки засладувачи

Дали сите вештачки засладувачи се добра замена на шеќерот Епизода 648 – кои вештачки засладувачи се опасни за организмот и која е дозволената количина за внес? – прашање поставено од @blazevskirobert Мислам дека “опасни” е прејак збор за да се искористи. Дефинитивно многу од прехранбената индустрија денеска користи вештачки засладувачиПрочитај повеќе

полиоли - замена за шеќер

Вештачки засладувачи или полиоли – замена за шеќер Епизода 606 – дали полиоли се здрава замена за шеќер? – прашање поставено од @bubeshopova. За оваа тема и прашање успеав да најдам научна студија од Оксворд универзитетот. Овој тип на засладувач – полиолите е утврдено дека се разлкуваат од оние стандардните.Прочитај повеќе

како до помалку благо

5 совети како до помалку благо и шеќери Да се обидеш како до помалку благо и шеќери – нешто што е толку вкусно е навистина тешко. Но, кога станува збор за избегнување шеќер постои нешто што го прави тоа уште потешко. Едноставно го има насекаде. Статистиките покажуваат дека просечниот човекПрочитај повеќе

премногу шеќер

Како да препознаеш дека внесуваш премногу шеќер Епизода 595 – кои се сигналите што телото ни ги праќа дека јадеме премногу шеќер? – прашање поставено од @dragana Погледни многу повеќе содржина на мојот YouTube канал или на мојот блог и не порпуштај да направиш subscribe.Прочитај повеќе