што е глутен

Што е глутен – дали треба да го исфрлам во целост Многу фама постои за оваа состојка, но дали знаеме што е глутен всушност. Глутенот е протеин кој најмногу го има во интегрална пченица, ‘рж и јачмен. Тој на телото му овозможува да го храни мускулното ткиво и да создаваПрочитај повеќе