cheat meals

Дали со повремени cheat meals за време на 16:8 часа fasting си правиме лошо ? За оние што не знаете cheat meals се оброците кои ги рачунаме како задоволство. Исто така доколку не си запознат/а, 16:8 fasting е стратегија на исхрана во која 16 часа не јадеш ништо, а воПрочитај повеќе

24 часовен фастинг

Дали повеќе од 24 часовен фастинг е добра стратегија за автофагија? Епизода 731 – дали според тебе е добро да правам 24 часовен фастинг еднаш неделно или тоа да биде еднаш месечно? – прашање поставено од Мартина. Мартина, иако ти одговорив на инстаграм во порака, сепак ќе дадам и тукаПрочитај повеќе

fasting

Дали FASTING е за тебе Епизода 638 – како да се прекине и дали за време на fasting е добро да се вежба? – прашање поставно од @makuuuuu и @nikipikisipi Како и колку обемен може да биде првиот оброк? Дали да се вежба или да не се вежба? Кога даПрочитај повеќе