Како да организираш оброци

4 едноставни чекори како да организираш оброци Не знам колку си свесен, но најголемата причина поради која што луѓето имаат хаос со исхраната е затоа што немаат никаков план, затоа ќе ти споделам неколку совети како да организираш оброци. Чувај си брзи, здрави рецепти што ќе може да ги приготвувашПрочитај повеќе

суплементи или природно

Дали внесуваш доволно хранливи вредности преку суплементи или природно Многу луѓе имаат конфузија и предрасуди за поимите суплементи или природно. Едните се преплашени и со став дека не сакаат “хемија”, додека другите мислат дека суплементите ќе ги исчистат од гревовите и ќе им ја заменат сиромашната исхрана. Додатоците во исхранатаПрочитај повеќе

биолошки часовник

Синхронизирај се со твојот биолошки часовник Биолошки часовник е оној што е одговорен за повеќе аспекти на функцијата на органите. За протокот на крв и за циклусот на спиење. За контрола врз човековиот биоритам, главната точка на хронобиологијата. Дознајте кога е најдобро време да се будите, да јадете, да работите,Прочитај повеќе

добра форма

Што значи добра форма Сите имаме по еден пријател што е секогаш среќен и во добра форма. Дали некогаш си посакал да си како него? Епа еве ја тајната: Твојот пријател едноставно си поставил рамнотежа во начинот на живот. Simple as that :). Длабоко во секој од нас се криеПрочитај повеќе

распоред на исхраната

Што претставува временски распоред на исхраната Веќе долго време се дискутира за тоа како да изгледа стандарден распоред на исхраната. Сите ги знаеме народните верувања: „не јадете по 7 часот навечер ако сакате да ослабете“, „наутро, прво напијте се чаша топла вода со лимон“ и уште многу други. Некои концептиПрочитај повеќе

порција

Што за тебе значи една порција За да го следите дневниот калориски внес и макро и микронутриентите треба точно да знаете што јадете секој ден во вашата порција. Меѓутоа, многу луѓе не сфаќаат дека постои разлика меѓу порција и количина на некоја состојка во една порција. Внесуваат многу повеќе одоштоПрочитај повеќе

навики во исхрана

7 чекори како да ги средиш своите навики во исхрана Овој период повторно многу луѓе ќе посегнат по нови резолуции и ветувања дека ќе ги средат своите навики во исхрана. Трите најголеми проблеми поради кои тоа изгледа како невозможна мисија се емоциите, околината и погрешните очекувања. Многу од нас неПрочитај повеќе

високопротеински појадок

Зошто е важно да имаш високопротеински појадок Се повеќе истражувања покажуваат дека луѓето што јадат високопротеински појадок имаат постабилни нивоа на шеќер во крвта во текот на денот. Исто така велат дека високопротеинскиот појадок им помага да се чувствуваат посити во текот на денот.* Повеќето луѓе успеваат да каснат нешто наутро,Прочитај повеќе

калории и килажа

Поврзаноста помеѓу калории и килажа Луѓето секогаш повеќе се оптеретуваат со калории и килажа отколку со составот на калориите и килажата. Бројката што ќе ја видите на етикетата како енергетска вредност не кажува ништо за продуктот. Мојот став е дека хранливата вредност е многу поважна од самата бројка на калории,Прочитај повеќе

идеи за појадок

10 идеи за појадок Јас никогаш не сум се занимавал да мислам идеи за појадок. Но, периодов пробувам intermitent fasting заедно со кето исхрана, чисто за да видам како ќе ми функционира на мене. Исто така сакам да го знам процесот, придобивките и недостатоците. Сакам да пренесам квалитетна информација иПрочитај повеќе