вода и влакна

Дигестивниот систем “те моли” за вода и влакна Едно просечно лице во Европа не го достигнува препорачаниот дневен внес на растителни влакна од 25 грама и вода (1литар на 25кг телесна маса). Внесот на растителни влакна во повеќето европски земји е под препорачаното ниво, односно просечниот дневен внес во ШпанијаПрочитај повеќе