црвени стрии

Што можеш да направиш пред и после појавата на црвени стрии Епизода 696 – постои ли некаков лек или продукти за црвени стрии? – прашање поставено од Михаил Стојчевски Иако оваа тема многу е трендинг и поактуелна кај девојките, сепак не значи дека ние мажите не се мачиме со стрииПрочитај повеќе

продукти за кожа

5 најважни факти и продукти за кожа Епизода 695 – најдобар избор на продукти за кожа и нејзино одржување во добра кондиција – прашање поставено од @marijatanaskovska. Она што дефинитивно е сигурно е дека исхраната влијае на кожата. Тоа е нашиот најголем орган и многу е жално што луѓето најчестоПрочитај повеќе

лизин по вежбање

Дали суплементација на лизин по вежбање ќе придонесе за подобра регенерација Епизода 694 – Што мислиш за употреба на лизин по вежбање? – прашање поставено од Гого За оние кои што не знаете L-Lysine е аминокиселина која што телото не може да ја создава и мора да се внесе прекуПрочитај повеќе

омега 3 во зима

Омега 3 во зима или во текот на цела година Епизода 693 – Дали треба да има менување и регулација на количната на омега 3 во зима? Mногу луѓе веруваат дека омега 3 во месеци со ‘р’ треба да се венесува повеќе. Дури и некои луѓе веруваат дека исклучиво самоПрочитај повеќе

сончоглед

Сончоглед – до кога е здрав Епизода 692 – Какви се нутритивните вредности на сончоглед и дали е штетен? – прашање поставено од @vikiperoska Не е штетен и не постои храна особено од растително потекло што е штетна освен ако не зборуваме за печурки отровни :). Сончогледот станува штетен когаПрочитај повеќе

мед

Дали мед е замена за благо Епизода 691 – дали е добро да се јаде мед, ама зборуваме за 100% чист мед планински? Ако е добро во кој дел од денот можам да го земам? – прашање поставено од Пеце Не знам зошто, но можеби поради наближување на овој празниченПрочитај повеќе

време за диета

Постои ли механизам во телото што кажува кога е најдобро време за диета Епизода 690 – Јосиф што мислиш кога е најдобро време за диета и да ја сменам исхраната? Сакам да почнам со процесот на топење на масти – прашање поставено од Ива. Телото нема одредено за себе најдоброПрочитај повеќе

алтернатива на шеќер

Засладувачи и продукти како алтернатива на шеќер Епизода 689 – кое е твоето мислење за алтернатива на шеќер и производи кои што денес ги гледаме засладени со стевиа или некакви други засладувачи? – прашање поставено од @trpchevski Горан, има два аспекти на тоа како јас ги гледам алтернативите. Би требалоПрочитај повеќе

аналгин по вежбање

Дали за опуштање е добро да користиш аналгин по вежбање Епизода 688 – Славчо прашува дали употреба на аналгин по вежбање е добра стратегија за мускулите? Mе иницираше ова прашање да видам навистина што се случува со користење на аналгетици кои што често знаат да ги користат луѓето кои штоПрочитај повеќе

овојше како замена

Овошје како замена за благо – ќе ти ги реши ли кризите? Епзода 687 – дали овошје како замена за благо е во ред? – прашање поставено од @brigittepavlovski Ако гледаме од перспектива дека овошјето носи природни шеќери, дека носи растителни влакна витамини / минерали, тогаш е во ред. Но,Прочитај повеќе