активен јаглен

Дали активен јаглен ќе помогне за детоксикација на телото и заштита од вируси? Не за детокс и не за активен јаглен! Прво поимот детоксикација треба секој од вас да го исфррли од глава. Не постои програма на исхрана што детоксифицира! Не постои продукт што детоксицифира и не постои никаква стратегијаПрочитај повеќе

пауза со вежбање

Што се случува кога правиш пауза со вежбање? Епизода 740 – колку е сериозна штетата и промената во телото со нередовноста или пауза со вежбање во овој период? – прашање поставено од Марјан. Не знам која е причината за нередовноста од вежбање во овој период, но можам да претпоставам. СеПрочитај повеќе

овошен јогурт

Овошен јогурт – што го прави здрав? Епизода 739 – дали и како да знаем кој овошен јогурт е здрав за јадење? – прашање поставено од Елена. Најмногу зависи од како се направени тие овошни јогурти. Ако зборуваме за домашен рецепт, јогурт и во блендер да ставиш некое парче овошје,Прочитај повеќе

на диета

Што ако ти си на диета а твојот партнер/ка не е? Сигурно ти се случило да добиеш укор од некој од блиските кога си на диета. Најчесто тоа звучи “земи јади, не се глупирај”, “ајде сега уште една да ја пробаме”, “што си ја мачиш душичката” и слични :). Но,Прочитај повеќе

гумени бонбони

Далу гумени бонбони после вежбање ќе ја завршат регенерацијата? Епизода 738 – Што ќе ми кажеш на темата гумени бонбони после вежбање што ги користат некои вежбачи? – прашање поставено од Симона. Гумените бомбони кои што знаат да ги промовираат како ги јадат и ги користат после вежбање имаат еднаПрочитај повеќе

cheat meals

Дали со повремени cheat meals за време на 16:8 часа fasting си правиме лошо ? За оние што не знаете cheat meals се оброците кои ги рачунаме како задоволство. Исто така доколку не си запознат/а, 16:8 fasting е стратегија на исхрана во која 16 часа не јадеш ништо, а воПрочитај повеќе

вода ѓумбир и лимон

Пауза од рутината со вода ѓумбир и лимон Епизода 736 – дали треба пауза при конзумирањето на топла вода ѓумбир и лимон наутро? – прашање поставено од Александра. Не знам дали ја бараш паузата бидејки ти е досадно или ја бараш паузата бидејќи сметаш дека не е во ред даПрочитај повеќе

религиски пости

Предности и недостатоци на двата најпрактикувани религиски пости Епизода 735 – кои се разликите помеѓу најголеми религиски пости кај христијаните и муслиманите и какви се негативностите ако воопшто ги има? – прашање поставено од Ѓорѓи Ѓорѓи негативностите се во тоа што многу луѓе постите ги користат како начин да слабеат.Прочитај повеќе

доволно растителни влакна

Што значи да внесеш доволно растителни влакна во грами и во количина на храна? Епизода 733 – Јосиф, како да знам дека сум внела доволно растителни влакна? Постои ли некаков сигнал во телото? – прашање поставено од Вики. Не сум спремен за ова прашање во целост. Не знам дали телотоПрочитај повеќе

24 часовен фастинг

Дали повеќе од 24 часовен фастинг е добра стратегија за автофагија? Епизода 731 – дали според тебе е добро да правам 24 часовен фастинг еднаш неделно или тоа да биде еднаш месечно? – прашање поставено од Мартина. Мартина, иако ти одговорив на инстаграм во порака, сепак ќе дадам и тукаПрочитај повеќе