глукагон

Глукагон – другар му на инсулин Епизода 683 – дали би можеле да позборувате за хормонот  глукагон, неговото влијание врз човечкиот организам? Ме интересира и користењето на истиот како медијација за превенција на човечки заболувања? – прашње поставено од @bojan_s_13 Глукагонот е комплементарниот хормон на инсулинот. Повторно доаѓа од панкреасот,Прочитај повеќе