пробиотик и пребиотик

Која е разликата помеѓу пробиотик и пребиотик Сигурно знаеш дека пробиотик и пребиотик се нешто добро за твоите црева, но не знам дали знаеш дека дигестивниот систем се вика “втор мозок”. Тоа е комплексен систем што испраќа и прима секаков тип на информации до и од твојот “прв мозок” :).Прочитај повеќе

дигестија и општо здравје

Како се поврзани дигестија и општо здравје Ако размислиме малку подлабоко, сосема е логично тврдењето дека тоа што го ставаме во уста директно влијае на дигестија и општо здравје. Буквално она како се чувствуваме денес е резултат на тоа што сме ставиле во уста или сме го вдишиле. Или, воПрочитај повеќе