кардио со низок интензитет

Дали претерано правење на кардио со низок интензитет може да ти го наруши здравјето Епизода 713 – колку кардио со низок интензитет е загрозувачко за здравјето? – прашање поставено од Роберт. Роберт незнам од каде ти е овој страв дека кардио па дури и со висок интензитет може да тиПрочитај повеќе

зајакнување имунитет

Зајакнување имунитет – 3те градители на имунитет Сезонските болести како што се кашлици и настинки се потсетник за зајакнување имунитет. Тие се многу честа појава и уште пострашно “нормална” бидејки многу од нас сметаат дека е “од времето”. Никој не помислува дека е од имунитетот. Многу фактори играат улога воПрочитај повеќе

фит или здрав

Фит или здрав – која е разликата? Сигурно познавате луѓе кои секогаш изгледаат добро, но не секогаш е исто да си фит или здрав. Особено е специфично за оние слабите кои што никогаш не се ‘замарале’ со здрав и активен животен стил. Сигурно некогаш сте љубомореле некому затоа што ‘ништоПрочитај повеќе