глукагон

Глукагон – другар му на инсулин Епизода 683 – дали би можеле да позборувате за хормонот  глукагон, неговото влијание врз човечкиот организам? Ме интересира и користењето на истиот како медијација за превенција на човечки заболувања? – прашње поставено од @bojan_s_13 Глукагонот е комплементарниот хормон на инсулинот. Повторно доаѓа од панкреасот,Прочитај повеќе

како до помалку благо

5 совети како до помалку благо и шеќери Да се обидеш како до помалку благо и шеќери – нешто што е толку вкусно е навистина тешко. Но, кога станува збор за избегнување шеќер постои нешто што го прави тоа уште потешко. Едноставно го има насекаде. Статистиките покажуваат дека просечниот човекПрочитај повеќе