калории и килажа

Поврзаноста помеѓу калории и килажа Луѓето секогаш повеќе се оптеретуваат со калории и килажа отколку со составот на калориите и килажата. Бројката што ќе ја видите на етикетата како енергетска вредност не кажува ништо за продуктот. Мојот став е дека хранливата вредност е многу поважна од самата бројка на калории,Прочитај повеќе

Години и покачување килажа

Која е поврзаноста на повеќе години и покачување килажа Години и покачување килажа е нешто што многу луѓе го земаат здраво за готово. Многу од луѓето со кои се среќавам особено над 30тата година, а да не зборувам над 40тата и 50+ имаат еден тип на изговор дека нивниот метаболизамПрочитај повеќе

Изиграј вага за мерење

Изиграј вага за мерење – трикови да бидеш полесен Епизода 574 – изиграј вага за мерење наутро после мокрење. Дали има логика? – прашање поставено од Ивана Погледни многу повеќе содржина на мојот YouTube канал или на мојот блог и не порпуштај да направиш subscribe.Прочитај повеќе