зависност од храна

Навика или зависност од храна? Епизода 611 – што е разликата повеѓу навика за јадење и зависност од храна? – прашање поставено од @angela.   Самиот збор навика – како збор значи дека нашиот нервен систем создава нешто што ќе ни донесе поголема ефикасност. Во смисла, еве моја навика еПрочитај повеќе