план на исхрана

Како да си направиш индивидуален план на исхрана Многу често низ комуникацијата за план на исхрана со луѓето во школата за исхрана наидувам на едно исто очекување. Многу од нас сметаат и бараат начин на исхрана што е  тајната за изгледот и здравјето. Јас сум многу гласен за ова иПрочитај повеќе

пристап кон исхраната

Пристап кон исхраната – нека биде тоа лично Кога ќе ги поедноставите работите, основните компоненти и пристап кон исхраната се многу едноставни. Протеин, многу зеленчук и овошје, малку скроб во форма на интегрални житарки или мешунки, „добри“ масти за вкус и течности за хидрација. Интегрирајте го сето ова во планПрочитај повеќе

Колку оброци дневно

Еден, три или пет – колку оброци дневно Важно ли е колку оброци дневно имаме? Пракасата ми покажала дека некои луѓе едноставно одбиваат да јадат ужини и имаат само три оброка во текот на денот, и точка. Дури и тоа некогаш им е многу. Според нив, ужината е само лошаПрочитај повеќе