доволно растителни влакна

Што значи да внесеш доволно растителни влакна во грами и во количина на храна? Епизода 733 – Јосиф, како да знам дека сум внела доволно растителни влакна? Постои ли некаков сигнал во телото? – прашање поставено од Вики. Не сум спремен за ова прашање во целост. Не знам дали телотоПрочитај повеќе

што се растителни влакна

Што се растителни влакна и зошто се важни во исхраната? Многу луѓе не знаат точно што се растителни влакна. Не се ни свесни дека растителните влакна се вид на јаглехидрати и се сметаат за најважен фактор во исхраната што помага за здрава дигестија. Без нив не е можна обработка наПрочитај повеќе