јадење под стрес

Дали јадење под стрес всушност го намалува стресот Јадење под стрес обично не го намалува стресот, а ако се практикува премногу често, може да ги зголеми и килограмите. Емоционалното јадење одвреме-навреме ни се случува на повеќето од нас. Можеби си се развеселил со канче сладолед по невообичаено тежок ден. НоПрочитај повеќе

исхраната влијае врз стрес

Како и колку исхраната влијае врз стрес Епизода 608 – дали исхраната влијае врз стрес и неговите нивоа? – прашање поставено од @dani Сигурно се прашуваш што доаѓа прво. Дали прво некоја стресна ситуација по што следува нездраво јадење или обратно. Прво да потврдам – исхраната многу влијае! Генерално луѓетоПрочитај повеќе