што се растителни влакна

Што се растителни влакна и зошто се важни во исхраната? Многу луѓе не знаат точно што се растителни влакна. Не се ни свесни дека растителните влакна се вид на јаглехидрати и се сметаат за најважен фактор во исхраната што помага за здрава дигестија. Без нив не е можна обработка наПрочитај повеќе