гасови од протеин

Што ги предизвикува и како да намалиш гасови од протеин Епизода 719 – Дали висока протеинска исхрана предизвикува гасови? Ако да дали има превентива за нив? – прашање поставено од Никола. Никола, точно е дека предизвикува затоа што на протеините им треба многу повеќе време за обработка. На пример, заПрочитај повеќе