дали да исфрлам глутен

Дали да исфрлам глутен од секојдневната исхраната Епизода 584 – која е замената за продукти со глутен и дали да исфрлам глутен од секојдневната исхраната? – прашање поставено од @vojdan.dj Погледни многу повеќе содржина на мојот YouTube канал или на мојот блог и не порпуштај да направиш subscribe.Прочитај повеќе

што е глутен

Што е глутен – дали треба да го исфрлам во целост Многу фама постои за оваа состојка, но дали знаеме што е глутен всушност. Глутенот е протеин кој најмногу го има во интегрална пченица, ‘рж и јачмен. Тој на телото му овозможува да го храни мускулното ткиво и да создаваПрочитај повеќе