гладување

Како да внесеш доволно калории без гладување Епизода 685 – како без гладување да го запазам потребниот внес на калории? – прашање поставено од @mihaelaneshovska Не знам зошто се поврзува гладувањето со незапазување на калории и обратно. Но, разбирам која е твојата филозофија и ќе се обидам да те извлечамПрочитај повеќе

калории или состав

Вечната дилема – што е поважно калории или состав на калории Епизода 682 – Вчера објавив слика од мојот бургер кој што го јадев на ручек по што се отвори комуникација за која што сакам денес да разговарам а тоа е калории или состав. Имено, Бојан, мој инстаграм пријател гоПрочитај повеќе

калориски потреби

Лични дневни калориски потреби Епизода 675 – oва прашање за како да одредиш калориски потреби го разговарав и ми го постави Елена. Знам дека многу од вас ги мачи ова прашање особено луѓе кои што барате начин да ослабете. Врз основа на што да направам дефицит и да ослабам. ЛогикатаПрочитај повеќе

криза за благо

Нискокалорична опција кога ќе те фати криза за благо Епизода 671 – Што да јадам ниско калорично кога ме фаќа глад и криза за благо? – прашање поставено од @m_jovanoska Mинатата недела одговарав на слично прашање за замена за благо. Искрено мојот наједноставен одговор е да седнеш на google иПрочитај повеќе

калории и килажа

Поврзаноста помеѓу калории и килажа Луѓето секогаш повеќе се оптеретуваат со калории и килажа отколку со составот на калориите и килажата. Бројката што ќе ја видите на етикетата како енергетска вредност не кажува ништо за продуктот. Мојот став е дека хранливата вредност е многу поважна од самата бројка на калории,Прочитај повеќе

броење калории

5 грешки со броење калории Броење калории за некого може да биде комплицирана техника и всушност за повеќето е. Но, за некого може да биде одлична алатка со што би си го подобрил процесот на намалување, зголемување или одржување на килажата и формата. Ако броиш калории на погрешен начин илиПрочитај повеќе

калориски дефицит

Што ако претераш со калориски дефицит Епизода 636 – кои се симптомите на преголем калориски дефицит? – прашање поставено од @blazevskirobert Преголем калориски дефицит може да нанесе многу повеќе штета на телото отколку што можеш да замислиш. Жалосно е што најчесто луѓе кои се трудат да ослабнат или намалат масти,Прочитај повеќе

скриени калории

Дали ќе препознаеш скриени калории во твојот ден Некогаш не сме свесни за тоа што и колку јадеме, а тоа на долг рок може да се собере со многу скриени калории. Имав пред некое време еден клиент на школата за исхрана кој што дојде со перфектно направен дневник на исхрана.Прочитај повеќе

Диета, гладување или кратење

Тројството што не ти дава да ослабнеш – диета, гладување или кратење Диета, гладување или кратење на калории и храна можеби изгледа како најкраток пат кога зборуваме за слабеење. Но всушност постојат многу причини зошто не треба да го правиш тоа. Кога имаме опција да слабееме брзо или да слабеемеПрочитај повеќе

броење на калории

Епизода 565 – броење на калории Како да изгубам килажа без да се замарам со броење на калории? – прашање поставено од @natka. Погледни многу повеќе содржина на мојот YouTube канал или на мојот блог и не порпуштај да направиш subscribe.Прочитај повеќе