висок крвен притисок

Што може да биде причината и решението за твојот висок крвен притисок? Епизода 727 – Каков тип на исхрана и продукти ќе помогнат за регулирање на висок крвен притисок? – прашање поставено од Спасе. Многу е жално што во денешни услови луѓе земаат превентивно апчиња за не се покачи притисокот.Прочитај повеќе

Бременост со вишок килограми

Што да превземеш кога влегуваш во бременост со вишок килограми? Епизода 722 – дали може да ми дадеш мислење за влез во бременост со вишок килограми? Исфрлив секаква процесирана храна, зголемив на овошје и зеленчук, риба и посно месо. Во моментов кај мене постои страв од прекумерно слабеење и појаваПрочитај повеќе

поправање

Која е разликата помеѓу поправање и здебелување Епизода 703 – имам 11 години, 140 цм и 40 кг и многу сум слаба па сакам да знам како да постигнам поправање. Постојано јадам нездрава храна но никако да покачам килограми. – прашање поставено од @Анелија Прва работа што мораш да јаПрочитај повеќе

5 килограми помалку

Чекори до 5 килограми помалку во еден месец Епизода 620 – како до 5 килограми помалку за еден месец? – прашање поставено од @kiko777 и @ivan94skopje Нема формула, нема точно зададен редослед на настани ниту вежби што ќе го гарантираат тоа. Тоа константно го зборувам и ќе го зборувам. ИПрочитај повеќе

суштината позади килограмите

Суштината позади килограмите – слаб, мрсен, фит или дебел Сигурно кога сте биле кај вашиот матичен доктор имате видено табели со податоци каква треба да биде тежината според возраста, висината и полот, но тоа не е суштината позади килограмите. Она што може овие табели да ви кажат е дали стеПрочитај повеќе