не се прејадувај

Не се прејадувај – 5 совети што функционираат Јадење помали количини на храна е единственото нешто што ќе ти падне на памет ако некој ти рече, не се прејадувај. Но, да си ветиш на себе дека ќе јадеш помалку е многу нејасна цел. Она што ти треба се конкретни целиПрочитај повеќе

лакомо јадење

Лакомо јадење – кризите за храна и нашето тело Изгледа како логична поврзаност дека на пример на бремена жена и прилега лакомо јадење. Ќе и се пријаде сладолед, но тоа е така поради недостатокот на калциум. Или сака да посегне по грицки поради недостатокот на натриум. Или сигурно познавате луѓеПрочитај повеќе