подуеност од јајца

Што ако се појави подуеност од јајца Епизода 641 – Дали е можно да имам подуеност од јајца, слична како онаа со лактозата со грчеви во стомакот? – прашање поставено од @nikoloskaaa Се разбира дека е можно, особено кога се работи за дигестија. Дигестивниот систем односно обработката и апсорпцијата наПрочитај повеќе

подуеност од вода

Како да се избегне подуеност од вода Зголемувањето на подуеност од вода во телото е привремено и тоа добра вест особено за они кои се плашеле дека се работи за сало. Речиси е невозможно преку ноќ да се здебелиме 1,5 кг. За складирање 500 грама сало, ќе ви требаат 3.500Прочитај повеќе

што ти прави подуеност

Храната што ти прави подуеност и начин како да се справиш Епизода 586 – Која е храната што ти прави подуеност најмногу и како да се справам со тоа лошо чувство? – прашање поставено од @blagoj Погледни многу повеќе содржина на мојот YouTube канал или на мојот блог и не порпуштај да направиш subscribe.Прочитај повеќе

дигестија и општо здравје

Како се поврзани дигестија и општо здравје Ако размислиме малку подлабоко, сосема е логично тврдењето дека тоа што го ставаме во уста директно влијае на дигестија и општо здравје. Буквално она како се чувствуваме денес е резултат на тоа што сме ставиле во уста или сме го вдишиле. Или, воПрочитај повеќе