менопауза

Постои ли посебен начин и насоки за исхраната во менопауза Епизода 724 – те молам за твое мислење и препораки за жени во менопауза од храна до вежба? – прашање поставено од Даниела Моите препораки и мислење не се ништо поразлично од тоа што до сега го зборував. Во менопаузатаПрочитај повеќе

што е идеална диета

Како ти ќе дефинираш што е идеална диета Коса ми се крева кога на интернет и по медиуми се зборува за тоа што е идеална диета која што до сега “не сте ја слушнале” и треба да биде прифатена од секого. Идеална диета е онаа што најдобро функционира за тебе.Прочитај повеќе

комбинирање на храната

Постои ли правилно комбинирање на храната? Многу често со луѓето со кои што работам во школата за исхрана се обидувам да расчистам стравови поврзани со комбинирање на храната. Постојат многу стравови кај повеќето од нас наметнати од диети и краткорочни стратегии за слабеење. Но, вистината е многу едноставна. Се додекаПрочитај повеќе

распоред на исхраната

Што претставува временски распоред на исхраната Веќе долго време се дискутира за тоа како да изгледа стандарден распоред на исхраната. Сите ги знаеме народните верувања: „не јадете по 7 часот навечер ако сакате да ослабете“, „наутро, прво напијте се чаша топла вода со лимон“ и уште многу други. Некои концептиПрочитај повеќе

порција

Што за тебе значи една порција За да го следите дневниот калориски внес и макро и микронутриентите треба точно да знаете што јадете секој ден во вашата порција. Меѓутоа, многу луѓе не сфаќаат дека постои разлика меѓу порција и количина на некоја состојка во една порција. Внесуваат многу повеќе одоштоПрочитај повеќе

навики во исхрана

7 чекори како да ги средиш своите навики во исхрана Овој период повторно многу луѓе ќе посегнат по нови резолуции и ветувања дека ќе ги средат своите навики во исхрана. Трите најголеми проблеми поради кои тоа изгледа како невозможна мисија се емоциите, околината и погрешните очекувања. Многу од нас неПрочитај повеќе

идеи за појадок

10 идеи за појадок Јас никогаш не сум се занимавал да мислам идеи за појадок. Но, периодов пробувам intermitent fasting заедно со кето исхрана, чисто за да видам како ќе ми функционира на мене. Исто така сакам да го знам процесот, придобивките и недостатоците. Сакам да пренесам квалитетна информација иПрочитај повеќе

план на исхрана

Како да си направиш индивидуален план на исхрана Многу често низ комуникацијата за план на исхрана со луѓето во школата за исхрана наидувам на едно исто очекување. Многу од нас сметаат и бараат начин на исхрана што е  тајната за изгледот и здравјето. Јас сум многу гласен за ова иПрочитај повеќе

пилешки џигер

Пилешки џигер во човечка исхрана Епизода 653 – дали пилешки џигер ако се подготвува варен е здрав? – прашање поставено од @ace.kotev Се потрудив, но не успеав да најдам релевантен податок дали е здрав кога се вари. Јас би те советувал да не го користиш затоа што во пилешкиот дробПрочитај повеќе

кето исхрана

Дали кето исхрана е за тебе Епизода 652 – Што е твоето мислење за кето исхрана? – прашање поставено од @tourbillionheart Многу добро мислење имам за оваа исхрана. Многу е актуелна особено на запад, па дури многу болници и многу доктори ја препорачуваат како антивоспалителна исхрана. Се работи за состојбаПрочитај повеќе