соја

Соја како замена за месо Епизода 647 – дали соја е добра и здрава замена за месото? – прашање поставено од @andrijana_s За сојата од мене имаш зелено светло да ја користиш. И јас користам соја дали како ужина – грицки или оние шницли кои што се продаваат знам некогашПрочитај повеќе

леб месо и риба

Што ако изедеш леб со месо и риба Епизода 642 – дали консумирањето на леб месо и/или риба е штетно? – прашање поставено од @_nikoll.ina Мешањето воопшто не е штетно. Она што е дилемата кај повеќето од луѓето се гласини кои што ни се наметнати од порано. Кога се работиПрочитај повеќе

пилешко месо кај жени

Стравовите и митовите за пилешко месо кај жени Епизода 617 – дали е вистина дека исхраната со многу пилешко месо кај жени може да предизвика проблеми? – прашање поставено од @frosjovanovska Ако разговараме за тоа дали количински жените треба да јадат помалку од мажите, тогаш да. Едноставно жените самите поПрочитај повеќе