подуеност од јајца

Што ако се појави подуеност од јајца Епизода 641 – Дали е можно да имам подуеност од јајца, слична како онаа со лактозата со грчеви во стомакот? – прашање поставено од @nikoloskaaa Се разбира дека е можно, особено кога се работи за дигестија. Дигестивниот систем односно обработката и апсорпцијата наПрочитај повеќе

домашно или купечко јајце

Кое е подобро – домашно или купечко јајце Епизода 634 – има ли разлика во квалитет во зависност дали јадам домашно или купечко јајце? – прашање поставено од @valmir80 Разликата кај домашно или купечко јајце е тоа што едното е од маркет, а другото од дома 🙂 🙂 :). ШалаПрочитај повеќе

јајца секој ден

Холестерол, килограми или ништо – јајца секој ден? Епизода 603 – дали е добро да се јадат варени јајца секој ден? – прашање поставено од @tea.stojanovska Добро е дефинитивно. И јас изминатиот период, односно се работи за период од три или четири месеци каде што секој ден имам 3-4 јајцаПрочитај повеќе

јајца и масти

Зошто постои страв за јајца и масти Повеќето од вас знаат дека високиот холестерол може да биде опасен за здравјето, но дали знаете што е тоа холестерол и колку влијаат јајца и масти? Оваа природна масна супстанца ја создава црниот дроб, а ја има и во храна како што еПрочитај повеќе