овесна каша кога слабееш

Овесна каша кога слабееш

Дали за појадок е добар избор – овесна каша кога слабееш

Епизода 604 – дали овесна каша кога слабееш е добар избор за појадок? прашање поставено од @kristina_jovanovska

Добар избор е, внимавај само Кристина кај овесните каши често знаат да имаат и шеќер во нив. Причината е тоа што многу често ќе најдеш на рафтовите за здрава храна овесна каша која што има одреден вкус. Тоа значи дека се додадаваат и некои вештачки работи кои што го расипуваат целокупниот состав на овесната каша. Така да кога ќе купуваш провери позади на етикетата. На 100 грама производ не треба да имаш повеќе од 20 грама шеќер и повеќе од 2 грама на заситени масти. Тие се 2 параметри кои што ќе ти кажат дали овесната каша ти е добра.

Погледни многу повеќе содржина на мојот YouTube канал или на мојот блог и не порпуштај да направиш subscribe.

Остави коментар

Your email address will not be published.