кралството на нутриенти

Кралството на нутриенти, значење и потреби на секој од нив Мојата филозофија и практикување за исхрана е дека секој ден ти е потребно кралството на нутриенти. Добро е секој од нас да има основен начин на исхрана т.е. дом кој ќе се базира на урамнотежена исхрана, редовна физичка активност, хидрацијаПрочитај повеќе

суплементи или природно

Дали внесуваш доволно хранливи вредности преку суплементи или природно Многу луѓе имаат конфузија и предрасуди за поимите суплементи или природно. Едните се преплашени и со став дека не сакаат “хемија”, додека другите мислат дека суплементите ќе ги исчистат од гревовите и ќе им ја заменат сиромашната исхрана. Додатоците во исхранатаПрочитај повеќе

шумливи таблети

Дали суплементација и шумливи таблети носат бенефит Епизода 651 – Кое е твоето мислење за витаминските шумливи таблети? – прашање поставено од @filip.g6 Нема овде мое мислење, бидејќи не сум јас тој кој што ги поставува правилата. Најдов нешто што зборуваат докторите и науката. Постојат неколку научни студии, но онааПрочитај повеќе