Повторувања или тежини

Што е поважно кога правам вежби за раце – повторувања или тежини? Епизода 718 (Повторувања или тежини) – Дали е ист ефектот доколку правам повеќе вежби со помалку повторувања или помалку вежби со повеќе повторувања? Имено за рамо правев 2 вежби по 50 повторувања, а сега ги заменив со 4Прочитај повеќе

citrulline malate

Како бенефити може да ти донесе користењето на citrulline malate Епизода 678 – дали е добро да се користи и како да се користи citrulline malate? – прашање поставено од @cappone007 За оние кои што не знаат што е овој суплемент ќе ви дадам краток вовед. L-citrulline  е аминокиселина. CitrullineПрочитај повеќе

креатин

Што реално можеш да очекуваш од користење на креатин Епизода 649 – дали ако користиш креатин можеш да правиш повеќе серии на улично вежбање (street workout)? – прашање поставено од @vladimirmitricki Креатинот е супер за да се зголеми енергијата. За оние кои што не знаете, креатинот кога ќе го имаПрочитај повеќе

храната за мускулна маса

Храната за мускулна маса – доволни ли се само протеини? Можеби сте слушнале дека храната за мускулна маса е да јадеш многу протеини. Но дали е до крај вистинито? Да, протеините играат голема улога, но тие не се доволно во процесот на создавање мускулна маса. Мускулите се изградени од протеини,Прочитај повеќе