Бременост со вишок килограми

Што да превземеш кога влегуваш во бременост со вишок килограми? Епизода 722 – дали може да ми дадеш мислење за влез во бременост со вишок килограми? Исфрлив секаква процесирана храна, зголемив на овошје и зеленчук, риба и посно месо. Во моментов кај мене постои страв од прекумерно слабеење и појаваПрочитај повеќе

јаглехидрати и протеини

Која е логиката позади советот да не комбинираш јаглехидрати и протеини Епизода 705 – Скоро сите нутриционисти советуваат поделба на јаглехидрати и протеини. Се наметнува да не се мешаат па сакам да знам дали е толку од витална важност така да се храниме и за слабеење и за одржување наПрочитај повеќе

одржливо слабеење

4 совети за одржливо слабеење Епизода 667 – Како да постигнеш одржливо слабеење и никогаш да не ти се случи јо-јо ефект? – прашање поставено од Панче Ова прашање многу често го зборувам со луѓето со кои што работам и со луѓето со кои што ми се обраќаат. Прва работа.Прочитај повеќе

мастика

Џвакање мастика и нејзино влијание врз апетит и топење масти Епизода 657 – Дали џвакање на мастика помага во намалување на апетит и во слабеење? – прашање поставено од Мими Мојот одговор во старт кога го видов прашањето беше дека воопшто не влијае. Истото мислење и став ги имам сеуштеПрочитај повеќе

мускулна маса

Дали ќе изгубиш мускулна маса додека слабееш Епизода 650 – што е најважно при слабеење за да не се изгуби мускулна маса? – прашање поставено од @ndstojanova Прва работа што сакам да ти ја потенцирам, доколку го одложуваш твојот процес на слабеење со намера прво да го најдеш начинот заПрочитај повеќе

калориски дефицит

Што ако претераш со калориски дефицит Епизода 636 – кои се симптомите на преголем калориски дефицит? – прашање поставено од @blazevskirobert Преголем калориски дефицит може да нанесе многу повеќе штета на телото отколку што можеш да замислиш. Жалосно е што најчесто луѓе кои се трудат да ослабнат или намалат масти,Прочитај повеќе

кревање тежини и слабеење

Какво е правилото за кревање тежини и слабеење Епизода 629 – Како е подобро да се работи за кревање тежини и слабеење? Да вежбам со мали тежини и да правам повеќе повторувања или со поголеми тежини и помалку повторувања? – прашање поставено од @sali.m97 Не знам колку долго ме следишПрочитај повеќе

најголеми грешки со диети

7-те најголеми грешки со диети Пред да ги дознаеш седумте најголеми грешки со диети, сакам да знаеш е дека добар изглед, енергија и здравје не е лесна задача. И нема ништо лесно. Ако беше лесно немаше да има огромен број на луѓе кои се мачат со вишок на килажа иПрочитај повеќе

5 килограми помалку

Чекори до 5 килограми помалку во еден месец Епизода 620 – како до 5 килограми помалку за еден месец? – прашање поставено од @kiko777 и @ivan94skopje Нема формула, нема точно зададен редослед на настани ниту вежби што ќе го гарантираат тоа. Тоа константно го зборувам и ќе го зборувам. ИПрочитај повеќе

салото околу стомак

Како да го снема тоа салото околу стомак Дури и ако си сменил/а исхрана и си физички активен/а, многу е фрустрирачки кога тоа салото околу стомак никако не сака да си оди. Имам 3 совети јас доколку си заглавен/а и ти во овој круг. Но, прво да го разрешиме митотПрочитај повеќе