пауза со вежбање

Што се случува кога правиш пауза со вежбање? Епизода 740 – колку е сериозна штетата и промената во телото со нередовноста или пауза со вежбање во овој период? – прашање поставено од Марјан. Не знам која е причината за нередовноста од вежбање во овој период, но можам да претпоставам. СеПрочитај повеќе

гумени бонбони

Далу гумени бонбони после вежбање ќе ја завршат регенерацијата? Епизода 738 – Што ќе ми кажеш на темата гумени бонбони после вежбање што ги користат некои вежбачи? – прашање поставено од Симона. Гумените бомбони кои што знаат да ги промовираат како ги јадат и ги користат после вежбање имаат еднаПрочитај повеќе

вежбање после царски

Кога е најдобро време да почнеш со вежбање после царски? Епизода 721 – пред шест месеци се породив, па дали овој период е доволен за да можам да почнам со вежбање после царски? – прашање поставено од Валентина. Валентина, ова прашање најмалку знаев да ти го одговорам. Тотално ми еПрочитај повеќе

Повторувања или тежини

Што е поважно кога правам вежби за раце – повторувања или тежини? Епизода 718 (Повторувања или тежини) – Дали е ист ефектот доколку правам повеќе вежби со помалку повторувања или помалку вежби со повеќе повторувања? Имено за рамо правев 2 вежби по 50 повторувања, а сега ги заменив со 4Прочитај повеќе

спондилоза и дископатија

Од каде да почнеш со вежбање со спондилоза и дископатија Епизода 710 – Дали може да се вежба во теретана доколку имаш вратна спондилоза и дископатија на грбот? – прашање поставено од Марија Марија конкретно за твоето прашање се обратив кај мојата пријателка Дијана Шивачев. Има доверба не само затоаПрочитај повеќе

аналгин по вежбање

Дали за опуштање е добро да користиш аналгин по вежбање Епизода 688 – Славчо прашува дали употреба на аналгин по вежбање е добра стратегија за мускулите? Mе иницираше ова прашање да видам навистина што се случува со користење на аналгетици кои што често знаат да ги користат луѓето кои штоПрочитај повеќе

храна пред вежбање

Каква, кога и колку храна пред вежбање Епизода 680 – како треба да изгледа оброкот и храна пред вежбање? И колку време пред вежбање треба да јадам? – прашање поставено од Игор Ако провериш на интернет за оваа тема, главата ќе ти се направи шпагети :). Луѓето имаат претстава декаПрочитај повеќе

citrulline malate

Како бенефити може да ти донесе користењето на citrulline malate Епизода 678 – дали е добро да се користи и како да се користи citrulline malate? – прашање поставено од @cappone007 За оние кои што не знаат што е овој суплемент ќе ви дадам краток вовед. L-citrulline  е аминокиселина. CitrullineПрочитај повеќе

по вежбање

Што е важно да надоместиш по вежбање По вежбање, преку потењето се исфрлаат важни соли од телото, како што се: натриум и калиум, кои треба да се надоместат. Многу професионални спортисти имаат навика да се мерат пред и по вежбање за да знаат колкаво количество течности треба да надоместат. ЗаПрочитај повеќе

несоница после вежбање

Зошто се јавува и како да се справиш со несоница после вежбање Епизода 670 – Како да се заспие после вечерни тренинзи, телото уште го мава адреналин и има несоница после вежбање? – прашање поставено од @maic__gj Не само што го мава адреналин, туку тука одговорни се и други хормони.Прочитај повеќе